Zevende editie Jazz in het Dorp pas in 2021

AMSTELVEEN – De zevende editie van Jazz in het Dorp, die op 23 augustus zou worden gehouden, gaat dit jaar niet door. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. De belangrijkste reden hiervoor is de grote onzekerheid rondom de Coronacrisis.

Sander Mager, directeur van het festival, legt uit dat het een lastige maar onvermijdelijke keuze was:” “Dit besluit valt ons zwaar, maar het is niet verantwoord om door te gaan. Augustus klinkt nog erg ver weg en hopelijk staan de zaken er dan heel anders voor, maar als organisatie moeten we de komende weken het festival financieel en organisatorisch helemaal rond krijgen. De onzekerheid rondom Corona heeft niet alleen impact op het sociale leven, maar ook op de bedrijfsvoering van veel van onze sponsoren, de horeca en andere partners, zoals toeleveranciers. Het is onzeker hoe dit de komende maanden gaat verlopen en dat is een risico dat wij als vrijwillige organisatie niet kunnen dragen.”

“Wat daarnaast ook belangrijk is, is dat we een volledig vrijwillig organisatieteam zijn. Al onze collega’s hebben drukke banen en gezinnen. Ook zij hebben hun tijd nu nodig om alle ballen thuis en op het werk in de lucht te houden. Het organiseren van een festival, waarbij we nu ook niet meer fysiek kunnen vergaderen, vergt op dit moment teveel van ons team,” aldus Mager.

Zevende editie in 2021

Eén ding staat voor de organisatie als een paal boven water: van uitstel komt geen afstel. Mager: “We waren al hard op weg om van de komende editie weer een geweldige dag te maken, deze plannen nemen we allemaal mee naar 2021. We hebben een jaar extra de tijd om van de 2021-editie een nóg mooier festival te maken”.