Zonnige dagen voedselbank ondanks onzekere toekomst

AMSTELVEEN – Het zijn mooie dagen bij de Amstelveense voedselbank ondanks een onzekere toekomst. Na een oproep via sociale media stromen de donaties en de hulp namelijk binnen. Mede door het hamsteren was de aanvoer van producten danig afgenomen. 

Veel Amstelveense restaurants zoals Abina en Dixie reageerden op de oproep. De door de noodgedwongen sluiting overtollige voorraden werden met alle liefde gedoneerd. Ook boden vrijwilligers zich aan. Normaal gesproken zijn bij de voedselbank veel vrijwilligers actief die een hogere leeftijd hebben. Zij worden niet blootgesteld aan gevaren en zitten nu even thuis.

De nabije toekomst van de Amstelveense voedselbank is nog even onzeker. Samen met het overkoepelende landelijke orgaan wordt naar oplossingen gezocht. Maar het wordt niet uitgesloten dat voedselbank uiteindelijk zelf de spullen moet gaan kopen in de supermarkt.