108 offciele besmettingen met coronavirus in Amstelveen

AMSTELVEEN – Tot en met donderdag 2 april zijn er 108 officiële patiënten met coronavirus in Amstelveen gemeld. De stijging van het aantal patiënten lijkt hiermee wat af te vlakken. Ongeveer 1 op de 850 Amstelveners is hiermee drager van het virus. Het is zeer aannemelijk dat de echte cijfers veel hoger liggen.

In de regio Amsterdam-Amstelland zijn sinds de laatste update 55 mensen positief getest op het coronavirus. Van deze 55 nieuwe patiënten zijn er voor zover nu bekend 21 in het ziekenhuis opgenomen. Het totaal aantal positief geteste personen in onze  regio komt hiermee op 931. In totaal zijn 330 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Verdeling over de gemeenten:

  • Amsterdam: 750
  • Amstelveen: 108
  • Aalsmeer: 21
  • Diemen: 16
  • Ouder-Amstel: 11
  • Uithoorn: 18