31 Amstelveners overleden aan het coronavirus

AMSTELVEEN – Het nieuwe coronavirus heeft ook Amstelveen in het hart geraakt. Inmiddels zijn er 31 mensen uit Amstelveen aan COVID-19 overleden. Dit meldt het RIVM vandaag.

Er liggen op dit moment 50 coronapatiënten uit Amstelveen in het ziekenhuis. Het aantal geregistreerde besmettingen is 259. De werkelijke aantallen zijn hoger, omdat niet iedereen getest wordt.

Nieuwe maatregelen

Vanmiddag maakt het kabinet de maatregelen vanaf 27 april bekend. Het advies van het Outbreak Management Team, dat vrijwel altijd wordt opgevolgd door het kabinet, lekte vanochtend uit. Zij adviseren om de kinderopvang na de meivakantie weer te openen en de basisscholen deels.

Ook mogen kinderen t/m 12 jaar oud weer buiten sporten met elkaar. Kinderen t/m 18 jaar mogen dit ook, maar moeten nog steeds 1,5 meter afstand houden.

Het RIVM meldt vandaag een totaal aantal positief geteste personen van 34.134 in heel Nederland. Het totale aantal ziekenhuisopnames steeg met 118 naar 9.897. Het totale dodental steeg met 165 en is nu 3.916. Dit getal ligt altijd iets hoger op dinsdag, doordat de cijfers vanuit het weekend vertraagd binnenkomen.