Boekje over Amstelveense heemparken opnieuw uitgegeven

AMSTELVEEN – Het boekje ‘Dwalen door betoverend heemgroen’ is opnieuw uitgegeven. De uitgave bevat een beschrijving van de ongekende en unieke schoonheid van de Amstelveense heemparken.

Bloembollenbedrijf JUB Holland nam het initiatief voor herdruk. Het heemparkenteam actualiseerde de tekst en auteur en tuin- en landschapsontwerper Carien van Boxtel schreef een nieuw hoofdstuk over de bijzondere voorjaarsbol- en knolgewassen in de heemparken.

Op woensdag 15 april overhandigde Robbert Uittenbogaard, directeur JUB Holland, het eerste exemplaar van de herziene uitgave van het heemparkenboekje aan wethouder Floor Gordon (groenbeheer) in het
Dr. Jac. P. Thijssepark. Floor Gordon: “Het heemparkteam leidt groenbeheerders en -ontwerpers uit de hele wereld rond. Deze vakspecialisten kijken in onze heemparken hun ogen uit en doen inspiratie op.”

Bezoekers genieten van de prachtige doorkijkjes en waterpartijen en de vele inheemse planten, bloembollen en knollen. Een voorbeeld van gastheerschap zijn de JUB Holland-studiedagen. Directeur Robbert Uittenbogaard: “Wij houden jaarlijkse onze studiedagen in een gemeentelocatie bij de heemparken. Vast onderdeel is een excursie. Het waardevolle boekje was niet meer in de handel en daarom initieerde wij deze herziene en geactualiseerde uitgave.”

Carien van Boxtel: “Het is geweldig dat het heemparkteam kennis kan overdragen via het boekje. Voor mij is het een persoonlijke gids en inspiratiebron. Ik ben bijzonder trots dat het gelukt is om Dwalen door betoverend heemgroen opnieuw uit te geven.” Veel Amstelveners kennen Walter Busse. De heemparkbeheerder die de rondleidingen geeft. “Met gepaste afstand van 1,5 meter en op rustige momenten kan er op de smalle paadjes een ommetje worden gemaakt. In elk seizoen is de schoonheid van De Braak, het Dr. Koos Landwehrpark en het Dr. Jac. P. Thijssepark te bewonderen.”

Het boekje (ISBN 9789460222726) beschrijft een wandeling door de parken. Het is -ook in het Engels The enchanted heemparks of Amstelveen- te verkrijgen via de site van LM Publishers of erkende boekhandels. Het bevat een volledige soortenlijst in Latijn, Engels en Nederlands en prachtige foto’s. De eerste druk verscheen ten tijde van de groencompetitie Entente Florale. Tijdens de Europese editie van deze competitie won Amstelveen in 2014 goud.