Abina vreest voortbestaan bij 1,5 meter horeca

AMSTELVEEN – Koningsdag bij Abina is een begrip in Amstelveen. De grootste reünie, zoals het evenement ook wel wordt genoemd, is door de corona crisis niet doorgegaan. Vlak voor Koningsdag bezocht VVD-raadslid Tom Coumans het Hotel-Café-Restaurant aan de Amsterdamseweg

Wanneer de 1,5 meter horeca de nieuwe norm wordt zien horecaondernemers, Laurens Janssen en Jeffrey Oudshoorn, het voortbestaan van Abina somber in. In plaats van een vol café op de vrijdagavond kunnen er dan nog maximaal 6 mensen aan de bar staan. Zodra de onderneming weer opengaat, gaan alle rekeningen weer lopen, maar ze behouden nog maar een fractie van hun omzet. De ondernemers weten ook nog niet wat de oplossing zal zijn.

“Ik heb eigenlijk liever dat er nog een maand tegenaan wordt geplakt en dat ik dan volledig open mag gaan,” aldus Laurens Janssen van Abina. “Anders hebben je dubbele kosten tegenover de helft van je omzet.”

Dit laat wat de Amstelveense VVD betreft nog maar eens zien dat er vanuit het Rijk iets bedacht moet worden wat voor alle horecaondernemers werkt. Hierbij moet niet vergeten worden dat het aanpassen van de horecaonderneming aan de mogelijk nieuwe norm de nodige investeringen vraagt. Terwijl er nu al geleefd wordt vanuit opgebouwde reserves.

Foto: Google Maps