Amstelkids: nieuwe lokale krant voor kinderen basisonderwijs

AMSTELVEEN – Onze gemeente is een nieuw medium rijker: Amstelkids, een lokale kinderkrant voor basisschoolleerlingen van 7-12 jaar in Amstelveen en ook Ouderkerk aan de Amstel. De krant wordt in een oplage van bijna 6.000 exemplaren verspreid via alle basisscholen en is tevens te lezen op www.amstelkids.nl.

Amstelkids heeft als doel bij te dragen aan actief burgerschap en besteed ook veel aandacht aan duurzaamheid, gezond leven en mediawijsheid. De eerste editie is een themanummer gewijd aan 75 jaar vrijheid.

Initiatiefneemster Marloes Smit en wethouder van onderwijs Frank Berkhout deelden op basisschool de Linde eerste exemplaren uit aan kinderen in de noodopvang.  Frank Berkhout: “Als gemeente steunen we dit initiatief. Amstelkids is belangrijk want het brengt nieuws uit de eigen omgeving van kinderen. Zo lezen ze over belangrijke zaken en leren ze daarover hun mening te vormen en te geven.”