Amstelveen Oranje brengt met burgemeester en wethouders gebak rond bij verzorgingstehuizen

AMSTELVEEN – Normaal zouden ze vandaag druk bezig zijn met het organiseren van allerlei Koningsdag-activiteiten, maar voor de leden van Stichting Amstelveen Oranje loopt het dit jaar helemaal anders. Toch laten ze de dag niet helemaal aan zich voorbijgaan.

“Het drama was natuurlijk groot; je bent immers een jaar lang bezig met de voorbereiding. We hebben van alles verzonnen, maar dat konden we allemaal afzeggen,” zegt Roland Vos, lid van de stichting. “Maar na dagen vergaderen kwamen we erachter dat er één ding nog wel kon, dus krijgt iedereen in de bejaardentehuizen een oranjetompouce.”

Maar zonder vrijwilligers om die tompoucen uit te delen, gaat het feest nog steeds niet door. “Daarom rijden er op dit moment de burgemeester en wethouders in elektrische auto’s door heel Amstelveen, om overal iets lekkers te bezorgen.”