Amstelveen viert Koningsdag thuis

AMSTELVEEN – Helaas kan door alle coronamaatregelen Koningsdag niet op de traditionele manier gevierd worden. Ook in Amstelveen betekent dit dat er geen activiteiten zijn. Geen vrijmarkt, geen feestjes en ook geen optredens bij Abina. Ook tijdens koningsdag geldt: blijf zoveel mogelijk thuis.

Er mogen op 27 april 2020 geen vrijmarkten, optredens, evenementen of andere vormen van samenkomsten worden georganiseerd, ook niet voor kinderen. Ook spontane buurt- of straatborrels zijn niet toegestaan. De regel is ook tijdens Koningsdag: blijf zoveel mogelijk thuis. De gemeente benadrukt nogmaals niks te organiseren vanuit het raam, vanaf het balkon of in de tuin. Voorkomen moet worden dat voorbijgangers of buren zich voor het huis op de stoep of op straat verzamelen en te dicht bij elkaar gaan staan.

Wat kan wel: zing het Wilhelmus vanuit eigen voordeur tuin of balkon, om 10 uur is het landelijke #Wilhelmus2020 moment. Proost vanuit je eigen huis met elkaar, doe spelletjes over de heg met buurkinderen, videobel met buren en familie. Maar blijf zoveel mogelijk thuis. Wil je toch mensen thuis uitnodigen? Dit mogen maximaal drie personen zijn mits er 1,5 meter afstand tot elkaar is.

RTVA gaat live
En als je dan thuis koningsdag viert, zet lekker de tv aan! RTVA zendt Amstelland Vandaag live uit. In de uitzending gaan de presentatoren in gesprek met burgemeester Tjapko Poppens. De live-uitzending is te volgen op tv via ziggokanaal 42 en via onze website.

Hou vol, want alleen samen krijgen we corona onder controle!