Amstelveense sportparken weer open voor georganiseerde sport

AMSTELVEEN – Er komt weer meer ruimte voor de jeugd om te sporten en bewegen. Sinds 29 april zijn de Amstelveense sportparken- en velden weer open voor georganiseerde sportactiviteiten. Ook in de openbare ruimte wordt meer ruimte gecreëerd om te bewegen en te sporten.

Sportverenigingen zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat zij binnenkort weer activiteiten kunnen aanbieden. Mediapartner NH nieuws meldde dat diverse Amstelveense voetbalverenigingen hopen begin mei te kunnen starten. Voor de sportactiviteiten gelden echter nog steeds maatregelen. Zo zijn officiële wedstrijden verboden, mogen ouders niet langs de lijn staan en moet iedereen thuis douchen. Ook moeten kinderen en jongeren nog steeds thuisblijven bij klachten als koorts, hoesten of verkoudheid.

Op diverse plekken worden borden, linten en hekwerk verwijderd van de afgesloten fitnesstoestellen, skatebanen en speelplekken. Overal blijft de 1,5 meterregel gelden, waarbij kinderen tot en met 12 jaar een uitzondering zijn. De volgende locaties blijven tot het moment dat er onder begeleiding gesport kan worden: voetbalvelden Middachten, Bakboord, Korianderlaan, Uilenstede, Vlielandstraat en Grote Wielen en basketbalveld Korianderlaan.

Naast de sportplekken wil ook speelboerderij Elsenhove zo snel mogelijk weer open, zodra dit op een veilige en verantwoorde manier kan.

Handhaving en politie blijven monitoren

Ondanks de aangepaste noodverordening blijven handhaving en politie drukke plekken zoals parken, pleinen, winkelstraten, markten en langs de Poel en langs de Amstel actief monitoren. Indien nodig worden er maatregelen genomen zoals het instellen van eenrichtingsverkeer, inzetten van matrixborden of omroepwagens, geven van waarschuwingen of (gedeeltelijk) afsluiten.