AVA vraagt college om zich in te zetten voor bevriezen huren

AMSTELVEEN – De fractie van Actief voor Amstelveen dringt er bij het college op aan om zich in te zetten om huurverhogingen in de komende periode tegen te gaan. 

“In de huidige coronacrisis, waar veel particulieren en zelfstandigen met minder of zelfs zonder inkomsten zitten, is de vaste huursom meestal de grootste uitgavenpost. Landelijk lukt het niet om wooncorporaties te bewegen, af te zien van de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli aanstaande met een maximum van 5,1 % tot 6.6 %. Het is voor huurders momenteel al moeilijk genoeg om aan de lopende verplichtingen te voldoen en dit zal, vrezen wij, voorlopig nog wel even het geval zijn,” stelt fractievoorzitter Michel Becker.

Becker ziet dan ook graag dat huren voorlopig worden bevroren. Hij vraagt het college dan ook een moreel appel te doen bij zowel wooncorporaties, gemeentelijk vastgoedbedrijf, verhuurders van vrije sector woningen als ook de verhuurders van commercieel vastgoed, met daarin gevestigde detailhandel, MKB en/of zzp’ers.