Borden langs vaarroutes Aalsmeer moeten asociaal gedrag op het water voorkomen

Langs Aalsmeerse vaarroutes zijn de afgelopen weken op verschillende plaatsen borden met daarop gedragsregels geplaatst. Het doel hiervan is om voor veilige recreatie op het water te zorgen. Dit is al jaren een punt van aandacht.

Te hard varen, harde muziek, alcoholgebruik en feesten op het water. Het geeft een hoop overlast en de gemeente Aalsmeer is dit zat. Samen met de politie, brandweer, Stichting Westeinder Aalsmeer Promotie en Stichting Westeinder Zeil Wedstrijden bedachten ze deze oplossing.

De organisaties vinden veilig en sociaal gedrag op het water ontzettend belangrijk en willen dit daarom promoten. Burgemeester van Aalsmeer Gido Kotte laat weten dat er ook zeker zal worden toegezien op naleving van de regels.

“In onze waterrijke gemeente hebben wij het voorrecht om dicht bij huis te kunnen recreëren op het water. Voorwaarde daarbij is natuurlijk wel dat dit veilig gebeurt en we willen overlast voorkomen voor omwonenden en eigenaren van de eilandjes in de Westeinderplassen. Te hard varen en alcoholgebruik door (jonge) schippers zien we helaas nog te vaak. Geniet van onze unieke Westeinderplassen maar doe dit verantwoord en houd rekening met elkaar. En ouders houd een oogje in het zeil als uw kinderen het water op gaan. Door samen verantwoordelijkheid te nemen kunnen we ons plassengebied veilig houden tijdens het vaarseizoen,” zegt de burgemeester.