Burgemeester vanuit verlaten gemeentehuis: ‘Wees terughoudend met naar buiten gaan’

AMSTELVEEN – Vanaf een verlaten afdeling burgerzaken in het gemeentehuis van Amstelveen roept burgemeester Tjapko Poppens op om ook komend weekend zoveel mogelijk binnen te blijven. “Met dit mooie voorjaarsweekend is de verleiding groot om naar buiten te gaan, maar wees daar terughoudend in. Ga naar buiten voor je werk of de boodschappen. Een dagelijkse frisse neus is ook prima, maar kijk of dat in de tuin of op het balkon kan.”

“En als je dan echt naar het park gaat: mijd de drukte en houd afstand, want het doel is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.” Poppens zegt de coronamaatregelen te blijven handhaven. “Maar gelukkig is dat de laatste dagen niet nodig. De mensen in Amstelveen houden zich aardig goed aan alle regels.”

De burgemeester roept alle Amstelveners op om vol te houden. “Het gaat nog wel een paar weken duren. Zorg dat je je om elkaar bekommert. Houd afstand, maar anderzijds: zorg ook voor elkaar,” zegt hij. “En natuurlijk een hele grote pluim voor alle mensen die op dit moment hartstikke druk zijn. Mensen in de zorg, onderwijs, kinderopvang, in de supermarkten en de politie.”