Buschauffeurs krijgen hart onder de riem

AMSTELVEEN – Wethouder Rob Ellermeijer bracht deze week een bezoek aan de buschauffeurs van Connexxion om de chauffeurs een hart onder de riem te steken. Hij bracht paaseieren voor de chauffeurs mee en een bos bloemen voor in de kantine aan de Meerlandenweg. 

“Jullie zorgen ervoor dat degenen die zich tijdens deze coronacrisis echt moeten verplaatsen dit ook kunnen. Dat verdient een blijk van waardering,” sprak hij de chauffeurs op gepaste afstand toe.

OV-bedrijven doen er alles aan om reizigers die toch op pad moeten zo veilig mogelijk te vervoeren. “Dat is enorm belangrijk en dat moeten ze veilig kunnen doen. Daarom roep ik reizigers op de maatregelen en aanwijzingen in acht te nemen. Voor hun eigen veiligheid en natuurlijk ook van de chauffeurs.”

De maatregel om 1,5 meter afstand te houden is soms lastig na te leven in het openbaar vervoer. Het zorgt ervoor tevens voor dat er minder mensen kunnen worden vervoerd. Ondanks dat het overgrote deel van de reizigers wegblijft, zijn er toch incidenteel momenten dat er veel reizigers tegelijk mee willen.

Als het toch wat drukker is op de halte:
– Laat uitstappers altijd voor
– Houd afstand van medereizigers op haltes/(bus)stations
– Wacht op enkele meters afstand totdat u kunt instappen
– Kies een zitplaats in de bus die zo ver mogelijk bij anderen uit de buurt is
– Is het voertuig te vol? Kies de volgende rit.

“De maatregelen tegen verspreiding van het virus raken ons allemaal”, zegt Ellermeijer. “Laten we er samen voor zorgen dat reizen met het ov veilig blijft en dat de mensen die voor ons vervoer zorgen ook veilig hun werk kunnen doen.”