Excuses gemeente na boete voor ijscoman Lex Koot

AMSTELVEEN – De goedlachse ijscoman Lex kreeg vorige week een bekeuring van de handhaving omdat hij geen ventvergunning kon tonen. De ijsverkoper wees de handhavers er op dat hij zo’n vergunning niet nodig heeft voor de verkoop van ijsjes. De gemeente heeft inmiddels haar excuses aangeboden aan Lex en dit weekend ging hij voor het eerst weer de wijk in.

Door Jasper Leegwater

De boete die hij in eerste instantie voorgeschoteld kreeg was voor Lex een bittere pil. Hij hield er een slapeloze nacht aan over maar gelukkig werd de boete ingetrokken door de gemeente. Lex heeft inderdaad geen vergunning nodig voor het bijklussen als zelfgekroonde ijskoning van Amstelveen. “Het is heerlijk opgelost. Ik ga lekker met mijn ijskarretje fietsen door Bovenkerk.” Voor de zekerheid heeft Lex nu de mail van de gemeente uitgeprint mee waarin staat dat hij geen vergunning nodig heeft voor zijn bezigheden.

In de huidige crisis zorgt de gepensioneerde ijsverkoper voor een lach op het gezicht van veel kinderen in Bovenkerk. Natuurlijk moet ook Lex zich aan de maatregelen houden die de verspreiding van het coronavirus in moeten dammen. Daarom heeft hij een spatscherm van plexiglas op zijn karretje gemaakt en een poster met regels opgehangen.

Via onze mediapartner NH.