Geen jaarlijkse strijd om een plekje op de vrijmarkt, handhaving verwijdert alle markering

AMSTELVEEN – Markeringen op de stoep maken om je plekje voor de vrijmarkt te claimen heeft dit jaar geen zin. Vanwege het coronavirus zijn alle reguliere festiviteiten rondom Koningsdag afgelast en dus ook alle vrijmarkten in Amstelveen. Handhaving verwijdert de markeringen dan ook onmiddellijk. 

Normaal gesproken staan de eerste namen rond deze tijd al lang weer op de stoep op plaatsen waar in Amstelveen de vrijmarkt wordt gehouden. Vooral langs de Amsterdamseweg wordt ieder jaar weer gestreden om een mooi plekje te bemachtigen. Dit jaar heeft het dus geen zin om een markering aan te brengen.

Thuis vieren

Naast vrijmarkten zijn deze Koningsdag ook optredens, evenementen en andere vormen van samenkomsten verboden. Om de sfeer er 27 april toch nog een beetje in te brengen roept Stichting Amstelveen Oranje alle inwoners van Amstelveen op om de vlag uit te hangen en een oranje item voor het raam te zetten. Degene met het leukst versierde huis ontvangt een prijs. Ook gaat de stichting langs bij verzorgingshuizen om 3.000 oranje tompoezen uit te delen aan bewoners en zorgmedewerkers.

Landelijk worden er ook dingen georganiseerd, zoals een nationale aubade om 10:00 uur met het Koninklijk Concertgebouworkest en een nationale toost om 16:00 uur.

Foto: gemeente Amstelveen