Gemeente ondersteunt Amstelveens Nieuwsblad in coronatijd

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen gaat het Amstelveens Nieuwsblad ondersteunen om in leven te blijven. Door de coronacrisis zijn de advertentie-inkomsten ernstig gedaald en de directie van BDU, uitgever van het Amstelveens Nieuwsblad, luidde anderhalve week geleden al publiekelijk de noodklok. 

Het Amstelveens Nieuwsblad klopte daarom aan voor steun bij gemeente. Die is nu gehonoreerd. “In tijden van crisis is een krant van groot belang, ook voor mensen die niet online zijn”, zegt mediawethouder Rob Ellermeijer. “Maar ook andere lokale media die in deze crisis in nood zijn en in Amstelveen een belangrijke rol spelen kunnen een beroep doen op de gemeente.” Hiermee wijst Ellermeijer waarschijnlijk naar Amstelveenz dat vooral online een belangrijke rol heeft in Amstelveen en ook afhankelijk is van advertentiegelden.

De steun aan de lokale media komt uit ondersteuningspakket dat de gemeente deze week presenteerde.

De steun aan het Amstelveens Nieuwsblad kan net zoals bij andere noodlijdende ondernemingen maximaal 50.000 euro bedragen. Het precieze bedrag wordt door de gemeente niet genoemd. “Het gaat om liquiditeit en continuïteit. Zolang we niet weten hoe lang deze crisis gaat duren, kunnen we ook niet zeggen hoeveel de steun zal zijn,” aldus een gemeentewoordvoerder.