Gemeente past steun Amstelveens Nieuwsblad aan na landelijke regeling

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen past de steun aan het Amstelveens Nieuwsblad aan. Vanwege de coronacrisis ontvangt de krant gemeentelijke steun om de berichtgeving te continueren, maar inmiddels is er een tijdelijk noodfonds vanuit het Rijk.

“Deze week hebben we opnieuw gesproken met de uitgever van het nieuwsblad, BDU”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Het is goed dat met de 11 miljoen euro die minister Slob eenmalig beschikbaar stelt ook landelijk is onderkend dat huis-aan-huiskranten die door de coronacrisis in nood zijn geraakt moeten worden geholpen. In Amstelveen verlenen wij vanaf medio maart steun aan het Amstelveens Nieuwsblad. Juist in deze tijd is het belangrijk dat Amstelveners kunnen blijven beschikken over actuele informatie over hun omgeving.”

Rijksondersteuning lokale en regionale media
Minister Slob trekt eenmalig 11 miljoen euro uit om huis-aan-huiskranten en lokale publieke omroepen te helpen die door de coronacrisis in nood zijn geraakt. Om te voorkomen dat veel mensen hierdoor in deze tijd verstoken blijven van informatie uit hun omgeving, ontvangen zij afhankelijk van hun oplage en bereik een bijdrage uit een tijdelijk steunfonds.

Afspraken gemeentelijke steun aangepast
Naar aanleiding van de nieuwe rijkssteunregeling is met het Amstelveens Nieuwsblad afgesproken om de gemeentelijke steun tot 15 mei te continueren en daarna aan te passen, rekening houdend met het bedrag dat het Amstelveens Nieuwsblad zal ontvangen uit de rijkssteunregeling. Dit stelt het Amstelveens Nieuwsblad in staat om de berichtgeving voort te zetten in afwachting van rijkssteun. “Voor de periode daarna zullen wij nadere afspraken maken over de aanvullende steun vanuit de gemeente”, zegt Ellermeijer.

Ellermeijer benadrukt dat de steun niet voorbehouden is aan de krant. Ook andere lokale media die door de coronacrisis in nood komen, worden ondersteund. “Juist tijdens deze crisis is het belangrijk dat Amstelveners weten wat er in de stad aan de hand is. Lokale media vervullen een cruciale rol en moeten in staat zijn hun berichtgeving voort te zetten.”