Inbrekers gefilmd terwijl ze woning De Nessermolen overhoop halen

AMSTELVEEN – Twee mannen hebben halverwege december ingebroken bij een woning aan De Nessermolen in Amstelveen. De politie vermoedt dat de twee via een dakraam de woning zijn binnengekomen op het moment dat de bewoners van huis zijn. Als die terugkomen missen zij allerlei waardevolle spullen waaronder sieraden en cashgeld. In AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 worden beelden getoond.

Het moment dat de bewoners hun huis verlaten, rond half vijf in de middag op zaterdag 21 december 2019, grijpen de inbrekers aan om naar binnen te gaan. De politie gaat er vanuit dat de twee via het dakraam en slaapkamerraam de woning zijn binnengekomen. “Het idee dat deze mannen zo hun best hebben gedaan is heel beangstigend voor de bewoners”, zegt Marijke Stor, woordvoerder van de politie Amsterdam

Op beelden is te zien dat een van de mannen kastjes aan het doorzoeken is in een kamer van de woning. Hij heeft duidelijk niet door dat een camera in de ruimte precies vastlegt wat hij aan het doen is, met een zaklamp in zijn mond is hij op zoek naar waardevolle spullen.

De andere inbreker is helaas minder goed in beeld. Op een gegeven moment laat de ene man de ander binnen, dat is we te zien op de beelden, maar snel daarna verdwijnt hij uit het zicht om elders de woning te doorzoeken. “We hopen dat mensen de twee mannen aan de hand van de beelden herkennen en informatie over de inbrekers met ons willen delen”, zegt Stor.

Signalementen

De politie heeft signalementen van de twee opgemaakt. De man die niet doorheeft dat hij gefilmd wordt, heeft zwart krullend haar en een kalende kruin aan de voorkant. Hij wordt tussen de 35 en 45 jaar oud geschat en is ongeveer 1.75 meter lang. Hij droeg op 21 december een stoppelbaard, een winterjas met capuchon, een coltrui en handschoenen.

De andere verdachte wordt tussen de 1.80 en 1.85 meter geschat, heeft een slank postuur en droeg die avond een winterjas met een merkje op zijn linkerschouder, verder droeg hij een muts.