Indrukwekkende 1,5 meter-erehaag voor door corona getroffen Amstelvener (62)

AMSTELVEEN – Een extreem moeilijke dag voor de nabestaanden van Hans de Breet. Hij overleed vorige week vrijdag aan de gevolgen van het coronavirus op 62 jarige leeftijd. Vandaag vormden familie, vrienden en kennissen een indrukwekkende erehaag voor de Amstelvener. Natuurlijk hadden zij liever ‘normaal’ afscheid genomen van Hans, maar ook uitvaartcentra zijn beperkt door de maatregelen tegen het voor Hans dodelijke virus.

AT5 maakte onderstaande reportage over de erehaag die werd gevormd voor Hans de Breet:

De rouwstoet maakte een stop bij de woning van Hans in Amstelveen en reed vervolgens naar het uitvaartcentrum in de Kwakel. Door de hele straat stond het vol met mensen die met het vormen van een erehaag deden wat ze konden ter nagedachtenis van Hans. Een koppel op de scooter: “Ik denk dat onder deze omstandigheden je geen mooier eerbetoon kunt krijgen. Kippenvel, absoluut.”

De altijd goedlachse zoon van Hans, Jordy de Breet, was duidelijk geëmotioneerd na de uitvaart waar hij als een van de weinigen wel bij was. Voor de andere nabestaanden was de ceremonie via een livestream te volgen. Zelfs zijn oma, en dus de moeder van Hans, kon er vandaag niet bij zijn. “Ze heeft het met een livestream moeten zien. Hoe onwerkelijk, omdat ze gewoon niet meer mobiel was om hierheen te kunnen komen.”

“Deze hel die ik doorga, zou ik m’n ergste vijand niet eens willen wensen” JORDY DE BREET, ZOON VAN HANS

Voor Jordy kwam de besmetting van zijn vader keihard aan. Zijn vader was aan het strijden voor het leven op de intensive care en het leek goed te gaan met hem. Toch werd COVID-19 hem een week geleden fataal. “Laat dit gewoon een waarschuwing voor iedereen zijn. Dit kan iedereen overkomen. Of je gezond bent, jong bent, oud bent. En deze hel die ik doorga, m’n ergste vijand, ik zou het niet eens willen wensen aan diegene.”