#KunstVoorJeRaam maakt van je wijk een museumtentoonstelling

AMSTELVEEN – Het succes van de berenjacht bracht kunstenaars Frederique Bruijnen en Astrid Stoffels op een idee: Wat als we allemaal een schilderij of standbeeld voor ons raam zetten? Zo kan iedereen toch nog van het artistieke werk genieten, ondanks dat de musea en galeries allemaal gesloten zijn.

Je hoeft zelf geen kunstenaar te zijn om mee te mogen doen. “Juist niet!” zegt Frederique. “We willen het zo laagdrempelig mogelijk houden. Elke kunstliefhebber die nog een schilderijtje heeft hangen kan die gewoon voor het raam plaatsen. En als je daarna een foto deelt op social media kunnen zoveel mogelijk mensen van het kunstwerk genieten.”

Het initiatief kan rekenen op veel steun: In Randwijck zijn al veel schilderijen en tekeningen te zien en ook buiten Amstelveen is het idee een succes. Op de Facebook-pagina Kunst Voor Je Raam zijn al 300 foto’s binnengekomen vanuit heel Nederland. “Maar we krijgen ook reacties uit België, Frankrijk en Spanje,” zegt Frederique. “En een vriendin uit Argentinië is het ook volop aan het delen, dus daar zitten ook al kunstenaars die meedoen.”