Militairen helpen mee in Amstelveense verpleeghuizen

AMSTELVEEN – De Koninklijke Landmacht heeft maandag geholpen in elf verpleeghuizen in Amsterdam en Amstelveen. 27 militaire verpleegkundige en verzorgenden gingen aan de slag.

De militairen hielpen met hun medische kennis vooral dementerenden, COVID-19 patiënten en mensen die aan het revalideren zijn. Defensie helpt op verschillende manieren bij de bestrijding van het nieuwe coronavirus, onder andere door militair medisch personeel in te zetten. Op dit moment zijn er 282 deskundigen ingezet op verschillende plaatsen in Nederland.

Inzet defensie coronacrisis

Naast de inzet van medische krachten helpt defensie onder andere bij patiëntenvervoer met heli’s, uitbreiding van de IC-capaciteit (dit is op het moment niet meer nodig), ondersteuning van distributiecentra van voedselbanken, grenscontroles en handhaving, het opvangen van vreemdelingen en er worden ook andere experts ingezet, bijvoorbeeld op het gebied van medisch/logistieke planning.

Defensie heeft ook apparatuur, zoals beademingsapparaten, veldbedden, infuuspompen en een mobiel laboratorium beschikbaar gesteld.

27 militaire verpleegkundigen en verzorgenden zijn vandaag in 11 verpleeghuizen in Amsterdam en Amstelveen aan de slag gegaan. Met hun medische kennis helpen ze onder andere dementerenden, COVID-19 patiënten en mensen die na een ongeluk of aandoening in revalidatietraject zitten. pic.twitter.com/W1WOIunz9i

– KoninklijkeLandmacht (@landmacht) April 20, 2020

Foto: Koninklijke Landmacht