Minimaal 1 op 1.000 Amstelveners heeft coronavirus

AMSTELVEEN – Minimaal 1 op de 1.000 Amstelveners heeft het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Amsterdam-Amstelland. Op het ogenblik zijn er officieel 93 Amstelveners waarbij het coronovirus is geconstateerd. 

Aannemelijk is echter dat het daadwerkelijke aantal geïnfecteerden in Amstelveen veel hoger ligt. Veel mensen die bijvoorbeeld positief uit de virtuele test van de OLVG-app komen, wordt aangeraden om in isolatie te gaan. Omdat deze mensen niet met een officiële test zijn gecontroleerd en dus niet honderd procent zeker is of zij het virus daadwerkelijk hebben, worden deze niet meegeteld in de officiële cijfers die de GGD dagelijks bekendmaakt.

Ondertussen heeft het RIVM ervoor gekozen om alleen nog kenbaar te maken hoeveel plaatsgenoten er in het ziekenhuis liggen. Dit zijn er op het ogenblik 28.

Update: Het RIVM meldde woensdag 14.00 uur 31 Amstelveense ziekenhuisopnames.