Mistgordijn voorkomt inbraak Uithoorn, Amsterdamse verdachten opgepakt

UITHOORN – Afgelopen nacht hebbben drie jonge Amsterdammers geprobeerd de Primera op het Zijdelwaardplein in Uithoorn te overvallen. Zij werden verrast door een mistgenerator die roet in het eten gooide.

Rond 1.10 uur vannacht hoorden diverse mensen dat er hard werd geramd op een ruit van een Primera op het Zijdelwaardplein, zij belden direct 112. Een aantal getuigen zagen dat een verdachte door een gat in een ruit van de Primera kroop. Even later is gezien dat deze verdachte met twee andere verdachten op de vlucht sloegen. Ze renden richting het naastgelegen park. Een van de getuigen heeft deze vlucht gefilmd en later de beelden ter beschikking gesteld aan de politie.

Mistgenerator

De poging van afgelopen nacht was een goede test voor het alarmsysteem van de winkel. Niet alleen het inbraakalarm werd geactiveerd, ook de mistgenerator sloeg aan. Dit laatste apparaat zet binnen enkele seconden de gehele winkel compleet in een ondoorzichtige mist. In deze rookwolk tastten de verdachten in het duister en konden ze niets buitmaken.

Achtervolging

De politie zat de drie verdachten al snel op de hielen maar een stopteken vanuit de politieauto werd door hen genegeerd. Op de N201 richting de A2 reden de verdachten 60 kilometer per uur harder dan toegestaan. Het was voor de politie lastig om de auto snel tot stilstand te krijgen, mede doordat de politie werd afgesneden door de verdachten en omdat zij het niet schuwden om spook te rijden.

Nadat de auto door assistentie van de Landelijke Eenheid tot stoppen was gebracht, konden de drie 17-jarigen in de vluchtauto worden aangehouden. Twee van hen waren, hoogstwaarschijnlijk, bij de inbraak gewond geraakt. Zij hadden snijwonden en waren wat bloed verloren.

De verdachten zijn naar een cellencomplex in Amsterdam overgebracht. De recherche heeft de zaak in behandeling en de aangifte is in de nacht van donderdag op vrijdag reeds opgenomen.

Via onze mediapartner NH Media.