Sport voor jeugd start op in Amstelveen

AMSTELVEEN – Lokale sportverenigingen maken afspraken met de gemeente en AmstelveenSport over het opstarten voor sportactiviteiten voor kinderen. In de landelijke persconferentie van afgelopen dinsdag is door Mark Rutte aangekondigd dat enkele maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus versoepeld worden. Een van de versoepelingen is dat de sport weer kan opstarten voor kinderen en jeugd tot 18 jaar. 

Vanaf 29 april krijgen kinderen en jongeren meer ruimte voor georganiseerde buitensport. Officiële wedstrijden zijn nog niet toegestaan. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.

“Allereerst is het goed nieuws dat kinderen straks weer samen buiten kunnen sporten”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Niet alleen voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de mentale gezondheid en het sociale aspect. We doen dat samen met AmstelveenSport en de verengingen op verantwoorde manier op basis van landelijke en gemeentelijke richtlijnen.”

Wethouder Ellermeijer roept sportverenigingen ook op mee te denken over activiteiten waar niet-leden aan mee kunnen doen. “Dit biedt meer kinderen en jongeren een kans om mee te kunnen sporten en dat is echt belangrijk na zo’n lange tijd thuis te hebben gezeten. Voor de verenigingen is dit ook een kans om potentiële nieuwe leden te interesseren voor de sport,” aldus Ellermeijer.

In aanvulling op de afspraken met verenigingen werkt de gemeente samen met AmstelveenSport aan een plan voor sportactiviteiten in de wijk voor kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding van de buurtsportcoaches. “Er zijn veel mogelijkheden om jonge kinderen dicht bij hun huis te laten bewegen”, zegt directeur van AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur.