Supermarkteigenaar Zijan Kader: ‘We zijn er echt om te helpen’

AMSTELVEEN – Lokale supermarkt Darya Market aan de Rembrandtweg in Randwijck wil mensen die moeite hebben om rond te komen een steuntje in de rug geven. Daarom hebben ze een flinke voorraad groente en fruit uitgestald, gratis mee te nemen voor iedereen die het nodig heeft. “Het ligt gewoon voor de deur,” zegt Zjian Kader, die met haar gezin de winkel runt.

“Ik word heel blij als je komt, je mag het gewoon zelf pakken. Voor degene die het nodig heeft: kom maar hier. We zijn er echt om te helpen.” Op de vraag of om een 1-aprilgrap gaat geeft ze lachend antwoord: “Nee, hoor. Het staat er echt.”

In ieder geval de komende twee weken wil de winkel gratis een deel van hun voorraad aanbieden, daarna zien ze wel verder. “Als het nodig is kunnen we ook daarna doorgaan, misschien met hulp van vrienden of andere bedrijven.” De eerste donatie al gedaan: het is een krat vol chocoladekruidnoten. “Die kwamen van een vrouw, die zag op Facebook dat we bezig waren voor een goed doel, dus die zei: ‘Geef dit ook maar aan de mensen’.”

De zelfstandige supermarkt benadrukt wel dat het alleen bedoeld is voor mensen die anders niet rond kunnen komen.