Theo roept Amstelveense trompettisten op 4 mei de Taptoe te spelen

AMSTELVEEN – Trompettist Theo Bon uit Amstelveen speelt op 4 mei om 19:58 uur de Taptoe Infanterie vanuit zijn dakkapel. Hij geeft hiermee gehoor aan de landelijke oproep van trompettist Harmen Klaver, die ooit trompetdocent is geweest aan de muziekschool van Amstelveen. Theo wil andere Amstelveense trompettisten oproepen om ook mee te doen.

In een Facebook-post vroeg trompettist Harmen Klaver op 23 maart aan alle trompettisten in Nederland om in de tuin, straat, op een plein, bij een verzorgingshuis, een ziekenhuis of op een kerktoren de Taptoe te spelen. Dit wordt traditioneel gespeeld voorafgaand aan de landelijke en lokale Dodenherdenking, die dit jaar zijn afgelast door het coronavirus.

Klaver vindt het belangrijk om ondanks de crisis 75 jaar vrijheid te gedenken en hoopt dat zoveel mogelijk trompettisten gehoor geven aan zijn oproep. Hij vraagt wel om rekening met elkaar te houden en om toestemming te vragen wanneer het opreden in de openbare ruimte plaatsvindt. De bladmuziek is te vinden op de Facebookpagina van Harmen Klaver.

Theo is er al helemaal klaar voor, dus de Taptoe zal op 4 mei in ieder geval uit één Amstelveens raam klinken. Na afloop van de twee minuten stilte speelt hij ook nog het Wilhelmus.