Waardering voor medewerkers Ziekenhuis Amstelland

AMSTELVEEN – De medewerkers van Ziekenhuis Amstelland maken lange dagen en werken hard om de toestroom van het aantal coronapatiënten op te kunnen vangen. Als blijk van waardering voor hun inzet en om hen een hart onder de riem te steken, bracht burgemeester Tjapko Poppens op vrijdag 10 april een traktatie. Ook sprak hij met de directeur van het ziekenhuis, Esther Agterdenbos en een aantal medewerkers.   

De coronacrisis heeft impact op de hele manier van werken in het ziekenhuis. Het werk is anders georganiseerd, medewerkers werken op andere afdelingen, bijvoorbeeld op de triage in plaats van chirurgie. Daarbij heeft het ziekenhuis de capaciteit opgeschaald en is het aantal ziekenhuisbedden uitgebreid. Ook de capaciteit op de Intensive Care is vergroot. Naast de zorg voor coronapatiënten, gaat ook de andere acute zorg gewoon door. Om besmetting te voorkomen draagt het personeel beschermende pakken en er is geen fysiek contact met patiënten mogelijk. Medewerkers geven aan dat dit het werk zwaarder maakt, ook emotioneel. “De pakken scheppen afstand, terwijl empathie tonen in je werk heel belangrijk is.”

In het gesprek met de medewerkers hoorde de burgemeester verder dat de werksfeer in het ziekenhuis goed is en de saamhorigheid groot. “We doen alles wat nodig is,” zei een medewerker. “Ik zie een enorme betrokkenheid, iedereen zet zijn schouders eronder,” zegt burgemeester Tjapko Poppens “Wij zijn trots op alle medewerkers en vrijwilligers van Ziekenhuis Amstelland. Hun inzet, toewijding en professionaliteit verdienen een groot compliment en de waardering van de hele Amstelveense samenleving.”

Foto: Burgemeester Tjapko Poppens spreekt op gepaste afstand met de directeur en medewerkers van het ziekenhuis.