‘Woningsdag’ 2020 in Amstelveen: “Mensen maken er het beste van”

AMSTELVEEN – Traditioneel gezien loopt de Amsterdamseweg nu vol met in oranje geklede mensen en heerst er een gezellige drukte bij Abina. Dit jaar viert iedereen het vanuit huis en online.

Bij RTVA spraken de presentatoren van Amstelland Vandaag vanmiddag met burgemeester Tjapko Poppens. Ook de voorzitter van Amstelveen Oranje, Frank Kuiper, zat erbij. Poppens gaf aan te hopen dat dit de enige keer is, dat koningsdag op deze manier wordt gevierd. “Ik had me zo verheugd op mijn eerste koningsdag,” aldus Poppens.

3000 tompoucen voor de zorg

Aan de start van koningsdag 2020 in Amstelveen werden bij diverse verpleeghuizen en andere zorginstellingen 3000 tompoucen uitgedeeld. Burgemeester Poppens werd hiervoor ingeschakeld als chauffeur. Tijdens de RTVA live-uitzending vertelde hij: “Het is even wennen en tegelijkertijd zie je ook dat mensen er het beste van maken met mooie initiatieven.”

Gezamenlijk Wilhelmus moment

Op koningsdagthuis.nl verscheen vanochtend het Wilhelmus gespeeld door het Aalsmeers Harmonie orkest. Ook bij De Kwakel in Uithoorn werd de vlag gehesen en was het Wilhelmus te horen. Dit was in het bijzijn van de Uithoornse burgemeester en te zien via een livestream op YouTube (zie onderstaande video vanaf minuut 11.30).

Kleinschalige gezelligheid

Bewoners van de Pastoor Brouwerslaan in Bovenkerk wilden kinderen het plezier van de vrijmarkt en oer-Hollandse spelletjes toch niet ontnemen. Vanmiddag konden kinderen uit de straat alsnog traditioneel blik gooien. Ook werden er nagels gelakt.

Versierde straten

In het centrum aan de Rembrandtweg spotte de familie van Kooten dit prachtige, oranje doek met de tekst ‘Koningsdag’ in het woningenblok vlakbij bakkerij Koolhaas.

Balkonfeestjes in Uilenstede

Studenten op de campus in Uilenstede organiseerde zelf een groot feest. Pepijn Crone postte een vrolijke video van de jongeren op twitter.