Aalsmeerder wint slag tegen aanleg parkeerterrein bij Schiphol

AALSMEER – Een inwoner van Aalsmeer vecht al een paar jaar tegen de aanleg van een groot parkeerterrein voor Schipholreizigers aan de Middenweg. Hij vreest een slechtere luchtkwaliteit. In een tussentijds vonnis heeft de Raad van State hem nu gelijk gegeven. Dit meldt mediapartner NH op haar website

De Aalsmeerder woont op 110 meter afstand van het aan te leggen parkeerterrein. En onder de aanvliegroute van vliegtuigen naar Schiphol, op een plek waar inmiddels geen huizen meer mogen worden gebouwd.

Het parkeerterrein wat in Aalsmeer moet een oppervlakte krijgen van 23.000 vierkante meter. Hier kunnen 1300 langparkeerders hun auto kwijt. Het gebied is onderdeel van bedrijventerrein Green Park Aalsmeer.

Leefklimaat

De omwonende vindt dat de gemeente Aalsmeer bij het verlenen van de vergunning onvoldoende onderzocht heeft wat de effecten zijn van een nieuw parkeerterrein en overvliegende toestellen. Hij vindt het een verdere aantasting op het woon- en leefklimaat in zijn directe omgeving. De Aalsmeerder stapte in 2019 naar de rechter maar die verklaarde zijn klacht toen ongegrond.

Onterecht, oordeelt de Raad van State nu. De gemeente had meer onderzoek moeten doen naar de effecten van de luchtkwaliteit of in ieder geval duidelijker moeten maken dat het wel degelijk is onderzocht. De gemeente Aalsmeer krijgt nu 26 weken de tijd om hier alsnog aan te voldoen.