Afvalbrengstation tijdelijk langer geopend

AMSTELVEEN – Om de file’s voor het afvalbrengstation te verminderen gaat het afvalbrengstation aan de Grutterij van maandag 11 mei tot en met zaterdag 30 mei langer open. Elke dag gaan zij open van 7.30 uur tot 16.00 uur, een uur eerder dan normaal. Ook op Hemelvaartsdag donderdag 21 mei gaat het station dit jaar de hele dag van open. 

Wethouder Floor Gordon (afvalbeheer): “De extra openstelling is bedoeld om de wachttijden voor de bezoekers aan het Afvalbrengstation te verkorten en om extra service te bieden aan al degenen die nu thuis aan het opruimen zijn en direct hun spullen willen afvoeren.”

Vanwege het coronavirus worden er maximaal tien voertuigen per keer toegelaten. Zowel auto’s als (bak)fietsen. Om te zorgen dat er niet te veel bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn en dat iedereen 1,5 afstand kan houden, is het op dit moment niet mogelijk om auto’s buiten het terrein te parkeren en lopend het terrein op te gaan om afval te storten.