Amstelveense jongens met messen aangehouden op Schiphol

SCHIPHOL – Drie jongens uit Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel zijn zaterdagavond omstreeks 23.30 uur op Schiphol Plaza aangehouden door de Koninklijke Marechaussee voor verboden wapenbezit. De jongens in de leeftijden van 13, 14 en 16 jaar hadden meerdere messen bij zich. Dit meldt de Koninklijke Marechaussee op haar facebookpagina.

De messen werden bij de jongens ontdekt toen de Marechaussee ter plaatse kwam vanwege een winkeldiefstal in een supermarkt. De jongens zijn gefouilleerd en met de Marechaussee mee gegaan voor verder onderzoek. De messen zijn in beslag genomen. De jongens zijn voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie en moeten vandaag een verklaring afleggen bij de Marechaussee.

In het facebookbericht schrijft de koninklijke Marechausse dat op de luchthaven zij altijd bevoegd zijn altijd een fouillering uit te voeren op basis van de wet Wapens en Munitie, omdat Schiphol is aangemerkt als veiligheidsrisicogebied.

Foto: facebook Koninklijke Marechaussee