Basisschool De Cirkel blikt terug op geslaagde ‘eerste’ schooldag: ‘Wij hebben ze enorm gemist’

AMSTELVEEN – Bij Basisschool de Cirkel hebben ze weken toegewerkt naar dit moment, maar ze waren er helemaal klaar voor. Maandag mocht de eerste helft van hun leerlingen weer naar school. “We hebben die kinderen enorm gemist”, zegt schooldirecteur Fred van Oijen.

Om de veiligheid van zowel leraar als leerling te waarborgen hebben ze veel maatregelen getroffen, vertelt Van Oijen. “We zorgen er onder andere voor dat deurkrukken zo weinig mogelijk aangeraakt worden, en onze leerkrachten hebben schoonmaakmiddelen waarmee ze tafels en stoelen kunnen reinigen. Als ouders hun kinderen komen brengen of halen, hebben we zelfs een looproute over het schoolplein afgezet met rood/wit lint.”

Ook juf José van groep 1-2A is blij haar leerlingen weer te kunnen zien. De eerste dag verliep voor haar rustiger dan gedacht. “Ze vonden eigenlijk meteen hun draai. Na een kwartier hadden ze iets van: oké, we zijn weer op school. Het was eigenlijk snel weer als vanouds.”

Ouders in het zonnetje

Voor de ouders hadden de leerkrachten van De Cirkel een verrassing: alle leerlingen kregen een zonnebloem mee naar huis, als bedankje voor de afgelopen weken aan thuisscholing. “Dat thuis lesgeven ging – hebben wij begrepen – de eerste twee weken meestal wel goed, maar daarna ontstonden ook wel eens wat probleempjes,” vertelt directeur Van Oijen. “Daarom willen wij de ouders bedanken voor wat zij de afgelopen weken hebben gedaan, dus krijgt elk kind een zonnebloem mee naar huis voor papa of mama.”