Amstelveense Cathrien van Ballegoy-de Cligge viert honderdste verjaardag

AMSTELVEEN – Mevrouw van Ballegoy-de Cligge is woensdag 100 jaar oud geworden. Ze heeft haar hele leven al in Amstelveen gewoond en is daar erg trots op. Omdat ze haar verjaardag niet zoals gepland konden vieren in een zaaltje, bedachten haar kinderen een verrassing voor haar. Zo stond opeens haar stoep vol met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Mevrouw van Ballegoy is goed bij de tijd en heel helder van geest. Ze geniet nog volop van het leven en haar kinderen. “Ik ben gek op mijn achterkleinkinderen; ik ben gek op alle kinderen. Die knuffel ik allemaal, zo lief. Kinderen zijn het mooiste van de wereld.”

Lia, haar dochter, staat ook nog wel eens verbaasd te kijken van hoe fit haar moeder is. “Ik kan nog binnenkomen en dan is mijn moeder de straat aan het vegen of het onkruid aan het weghalen. Ja, dat is natuurlijk heel uniek. Het is echt iets dat je denkt; dat kan eigenlijk niet.”