Eerste ‘digitale’ raadsvergadering een feit

AMSTELVEEN – Het startte een beetje onwennig, maar al snel had de gemeenteraad de smaak te pakken. De eerste digitale raadsvergadering is een feit. Vanavond vergaderde de gemeenteraad met elkaar via een videoverbinding met webcams.

Voor deze regeling werd gebruik gemaakt van een nieuwe tijdelijke wet, welke door de Coronacrisis werd ingesteld. Deze wet maakt het mogelijk om de raadsvergadering digitaal te doen. Een van de voorwaarden daarvoor is dat bijvoorbeeld een ronde gemaakt moet worden om te kijken of alle raadsleden in beeld en geluid aanwezig zijn. De techniek maakte nog niet helemaal mogelijk dat de mensen thuis ook alle raadsleden konden zien.

De wet die de digitale vergaderingen mogelijk maken blijft in ieder geval nog tot september van kracht. Daarna kan deze wet steeds met twee maanden worden verlengd indien noodzakelijk.