Expositie Eerste Rang in Schouwburg Amstelveen

 De podiumkunsten staan centraal in de zalen van Schouwburg Amstelveen, maar in deze bijzondere tijd biedt het theater ook graag een podium aan de beeldende kunst. Door de ramen van de schouwburg aan het Stadsplein in Amstelveen is de expositie Eerste Rang, 2020 van Michèle Bergsma te bewonderen.

Voor de expositie met de toepasselijke naam Eerste Rang, 2020 beschilderde de Amstelveense Michèle Bergsma – student Fotografie aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunst – theateraffiches van voorstellingen die rond deze tijd in de schouwburg zouden staan. De expositie is gebaseerd op alle lege stoelen die er nu in de theaters zijn. Theaterliefhebbers kijken noodgedwongen vanuit hun eigen (luie) stoel thuis naar het online kunst- & cultuuraanbod.

Kale barkrukken staan in de rij voor de bar.
Lege rijen glooien in een bioscoopzaal zonder uitzicht.
De schouwburg is gevuld met een zwijgend podium.

Thuis schuiven we aan,
verzamelen we op de bank bij de haard,
of zonnen we op dat plekje in de tuin.
In mijn hoofd zet ik die stoelen op een rij,
samen vormen de woonkamers een publiek.

Michèle Bergsma
Michèle Bergsma (1997) studeert Fotografie aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten in Den Haag. Door haar eerdere studie in ontwerpen aan de Design Academie Eindhoven raakte ze geïnteresseerd in de relatie die we hebben met onze eigendommen. Ze volgt momenteel een uitwisseling in Schilderkunst aan de Sint Lucas Academie in Antwerpen.

Te koop
De affiches zijn ook te koop. Bergsma deelt de opbrengsten met het gezelschap dat op het affiche staat. Belangstelling? Mail dan naar michele.bergsma@live.nl. Meer info via www.schouwburgamstelveen.nl/eersterang.