Hulpverleners applaudisseren voor zorghelden bij Ziekenhuis Amstelland

AMSTELVEEN – Vanmiddag stond het voor ziekenhuis Amstelland vol met hulpdiensten. Politie, brandweer en handhaving hebben rond half vier dinsdagmiddag twee minuten lang geapplaudisseerd voor alle zorghelden tijdens de Dag van de Zorg.

“Het idee is landelijk al op een paar plekken uitgevoerd, ook door andere politie-eenheden. Dit hebben we in Amstelveen opgepikt,” vertelt Jim van der Vlugt van de Amstelveense politie.

Achter de brandweerkazerne werd vanmiddag verzameld. Vanaf daar is de gehele stoet met brandweervoertuigen, politieauto’s en een auto van de handhaving met sirenes en onder motorbegeleiding naar het ziekenhuis gereden. Door een megafoon sprak de politie: “We hebben deze actie georganiseerd om jullie te bedanken. We willen hiermee laten zien dat we trots op jullie zijn dat jullie gewoon jullie werk doen, wat eigenlijk niet zo gewoon is in deze tijd, maar dat het eigenlijk best wel bijzonder is deze tijd waarin wij leven.” Na een korte toespraak klonk twee minuten lang een luid applaus.

Niet alleen de medewerkers voor het ziekenhuis werden bedankt met deze applausactie. Ook het naastliggende Sinai Centrum en de GGZ tegenover het ziekenhuis werden bedankt. En niet alleen de zorghelden in zorgcentra, maar ook de medewerkers in de thuiszorg en de ondersteunende diensten zoals schoonmakers en koks werden bedankt.

Voor iedereen in de hulpverlening en de zorg is op dit moment het werk anders. Ook in het politiewerk zijn dingen veranderd door het coronavirus en alle maatregelen vertelt Jim. “Corona geeft toch een andere lading aan ons werk. Voor ons op straat is het geen arm meer over de schouder, geen schouderklopje. Ook onderling is het toch wat anders, we moeten meer afstand houden en we merken toch dat het werk wel verandert door corona.”

Foto: VTF – Vivian Tusveld