IC-Verpleegkundige Mark vlogt: ‘Weer ruimte voor non-covidpatiënten op de IC’

AMSTELVEEN – Het personeel in de Noord-Hollandse ziekenhuizen ziet het duidelijkst of de coronamaatregelen werken: krijgen ze meer of minder coronapatiënten op de intensive care? Artsen en verpleegkundigen worden direct geconfronteerd met de patiënten. Mark van den Brink, IC-verpleegkundige in het Amstelland ziekenhuis in Amstelveen, vertelt hoe het er daar aan toe gaat. 

In de vorige vlog van Mark vertelde hij dat ze meer lucht kregen op de IC: “Gelukkig voor ons heeft die trend zich doorgezet.”

“Momenteel zijn we bezig onze IC weer toegankelijk te maken voor niet-coronapatiënten, de non-covidpatiënten, daarvoor is het heel belangrijk dat we de kamers eerst heel goed desinfecteren.” Hiervoor wordt de tor gebruikt: “De tor maakt gebruikt van UVC-licht, UVC straling, daarmee proberen we alle oppervlakken zo schoon mogelijk te krijgen.”

“Deze straling tast het DNA van micro-organismen aan, die gaan daardoor dood.” Op deze manier krijgt het ziekenhuis de kamers goed schoon: “Zodat non-covidpatiënten hier veilig opgenomen kunnen worden.”

In samenwerking met onze mediaparner NH