Junioren mogen eindelijk weer aan de slag op hockeyveld

 Wethouder Rob Ellermeijer heeft maandag de eerste hockeytraining van MHC Amstelveen sinds de verplichte coronastop geopend. Met een stevige slag speelde hij de hockeybal in de sticks van de spelers van het MC1 team. De junioren konden niet wachten om na zeven weken weer het veld op te kunnen.

Ondanks de anderhalve meter afstand die ook op het veld verplicht is voor 12-18 jarigen, was de teamspirit meteen weer terug.
Ellermeijer: “Het is fantastisch om te zien dat de jeugd weer aan het sporten is”

Voordat de velden weer open mochten, moesten alle sportverenigingen een protocol indienen bij de gemeente. Hierin moest worden aangegeven hoe de sportclub alle coronamaatregelen zou gaan invoeren en handhaven. MHC Amstelveen heeft er hard aan gewerkt om alles op tijd te organiseren. Tijdens iedere training is er een coronaverantwoordelijke aanwezig die onder andere het desinfectiemateriaal klaar zet, toezicht houdt en de hekken ontsmet voordat ze weer op slot gaan.

Tussen de velden met hockeyende jeugdleden door liep wethouder Ellermeijer een ronde over het MHCA-terrein, waarop met duidelijke borden de routing was aangegeven, zodat teams elkaar bij het komen en gaan niet in de weg zullen lopen. “Het loopt hier allemaal gestroomlijnd,” aldus de wethouder met een brede blik van voldoening op de hockeyende junioren.

 

Wethouder Ellermeijer opende de training.

Eindelijk weer aan de slag! Maar wel op anderhalve meter afstand!

Foto’s: Simon Leech