Kapperszaak verwacht enorme drukte bij heropening: ‘Het is net kerstmis’

AMSTELVEEN – Vanaf maandag 11 mei mogen alle contactberoepen weer aan het werk, zo ook de kappers. Dat is een moment waar veel mensen op hebben gewacht, merkt ook Eric Spooren, eigenaar van een lokale kapsalon. Zijn telefoon staat roodgloeiend en de agenda zit alweer goed vol aankomende weken. 

De voorbereidingen zijn in volle gang om weer veilig aan het werk te kunnen gaan. De kapsters zijn druk aan het schoonmaken en de kapsalon is ingericht op de anderhalvemetersamenleving. “We werken met mondkapjes en handschoenen en na afloop van ieder bezoek desinfecteren we de plek, toetsenbord en het pinapparaat”, vertelt Eric Spooren trots. “Wij zijn helemaal corona-proof!”

Ook kapster Samantha Anema ziet dat het ongewoon druk is. “Het is eigenlijk net kerst nu, want iedereen wil tegelijk langskomen. Gisteren hebben er bijna 300 mensen gebeld, dus we zaten de hele dag aan de telefoon. Het was echt heel erg.”