Kroeg Uilenstede ondersteunt zorg met patatjes bakken

AMSTELVEEN – Il Caffè, bekend als studentenkroeg en upcoming Restaurant, slaat zijn handen ineen met ontmoetingsplek De Kas Uilenstede. Samen frituren zij woensdagmiddag ten bate van het Rode Kruis.

Voor slechts €2 euro koop je een klein “Frietje Zorg” (Patatje Zorg, red.) vers gesneden en met huisgemaakte mayonaise. De gehele opbrengst, ter ondersteuning van huisartsen en zorginstellingen, wordt overgemaakt naar het goede doel.

De actie kent inmiddels veel bekendheid. Van de 100 kilo friet is de eerste 25 kilo al gereserveerd. “Ja, het gaat hard,” aldus chef-kok BartVerborg “Fantastisch. Fijn dat we zo kunnen bijdragen.”

De aardappelen worden via De Kas ingekocht bij een boer met aardappeloverschot. Zij doneren per verkochte kilo een kilo aan de voedselbank. Eigenaar Maarten Jonker: “Er gaat dus al 100 kilo naar de voedselbank, geweldig dat we samen met De Kas dit initiatief van de grond kunnen krijgen”.

De Kas en Il Caffè hebben zich al doel gesteld minimaal 300 patatjes te verkopen, ze kunnen alle hulp goed gebruiken. Er wordt gefrituurd tussen 15.00 en 18.00 uur. “Wil je ook langskomen? Welkom! Hou je aan de afstandsrichtlijnen van het RIVM,” aldus de initiatiefnemers.