Kunst op coronaschermen apotheek Ziekenhuis Amstelland

AMSTELVEEN – De poliklinische apotheek Nicolaes Tulp in Ziekenhuis Amstelland heeft in dit coronatijdperk van de nood een deugd gemaakt. Vier coronaschermen, ter bescherming van baliemedewerkers, zijn namelijk onderdeel geworden van het kunstproject Doorkunst.

De Amstelveense beeldend kunstenaar Jeltje van Houten heeft de schermen voorzien van een kleurrijk grafisch ontwerp. In het kunstproject staat het contact van mensen aan beide zijden van het scherm ‘door kunst heen’ centraal.

Emily Fransman (apotheker van Nicolaes Tulp) was direct enthousiast over het project. Mocht over een tijd het virus onder controle zijn en de maatregelen vervallen dan zal één van de schermen onderdeel gaan uitmaken van een installatie die tijdens tentoonstellingen in binnen- en buitenland te zien zal zijn.