Laatste kaarten filmcursus in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – Filmwetenschapper Rudi de Boer verzorgt in het najaar een filmcursus in het Theatercafé van Cinema Amstelveen. Zes weken lang komen uiteenlopende filmgenres en filmstromingen aan bod. Voor alle cursusavonden zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Programma:
Dinsdag 8 september: Verdwenen en vergeten genres, zoals ‘The White Picket Fence’ waarbij het perfecte Amerikaanse gezinnetje in de jaren ’50 centraal staat.
Dinsdag 15 september: Filmclichés, waarbij de violen die iets te dik aanzwengelen tijdens een romantische scene of de ‘bad guy’ die op een kilometer afstand te herkennen is aan zijn foute snor of litteken.
Dinsdag 22 september: Filmstromingen, hierbij komen bijvoorbeeld het Duits expressionisme of de Franse film noir aan de orde.
Dinsdag 29 september: Een spiegel voorhouden. De stroming nouvelle vague was aan de ene kant een ode aan de klassieke Hollywoodfilm en tegelijkertijd werd de spot gedreven met het klassieke Hollywood systeem. De filmindustrie kijkt graag naar zichzelf en maakt dan ook zo nu en dan films die over films maken gaan.
Dinsdag 6 oktober: Nieuwe genres en oude genres in een nieuw jasje. Roadmovies, spaghetti westerns en andere vreemde genres.
Dinsdag 20 oktober: Kruisbestuivingen. Oorlogsfilms, coming of age drama’s en nog veel meer.

Cursusdata zijn dinsdag 8, 15, 22, 29 september en 8 en 20 oktober. Aanvang 19.30 uur | korte pauze | einde rond 21.40 uur.

De cursus is als complete serie of per avond te reserveren. Meer informatie: Cinema Amstelveen