Leerkracht Amstelveense School of Understanding heeft corona

AMSTELVEEN – Op de Amstelveense basisschool School of Understanding aan de Pandora is een leerkracht positief getest op corona. De leerkracht heeft op dit moment gelukkig alleen milde klachten. Teamleden die langer dan een kwartier en binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan.

Leerkrachten met (hooikoorts) klachten worden allemaal getest en moeten wachten op de uitslag voor ze weer aan het werk kunnen. Daardoor is fysiek lesgeven niet mogelijk. Daarop heeft de school in overleg met de GGD en gemeente besloten om, vanuit organisatorisch oogpunt, voor de hele school over te gaan op thuisonderwijs.

Directeur-bestuurder Tijl Koenderink: “Gelukkig heeft onze collega uit de onderbouw alleen milde klachten. We hebben alle zes teamleden die contact met haar hebben gehad, laten testen door de GGD. Inmiddels zijn vijf uitslagen binnen; gelukkig allemaal negatief getest op corona. De zesde uitslag verwachten we vandaag. De quarantaineperiode van twee weken is aanstaande zaterdag verstreken. We zetten alles op alles om zo snel mogelijk weer veilig open te gaan.”

Wethouder onderwijs Frank Berkhout: ‘De school en het lerarenteam hebben snel en doortastend gehandeld. Er is direct overleg geweest met de GGD en de gemeente. Samen is besloten om voorlopig weer over te gaan op thuisonderwijs. Alle ouders zijn hierover voor het afgelopen weekend geïnformeerd. Voor kinderen waarvan ouders een cruciaal beroep hebben, is noodopvang geregeld. Wij hopen allemaal dat, de lerares snel weer gezond is, haar collega’s niet besmet zijn en de kinderen zo snel mogelijk weer naar school kunnen.