Muzikale Vesper Bach bij u thuis

AMSTELVEEN – Online een muzikale vesper bekijken die vanuit de Kruiskerk Amstelveen wordt opgevoerd kan op zondag 7 juni. Een cantate van Bach wordt uitgevoerd door Het Bach Ensemble Amsterdam onder leiding van Paulien Kostense. Vanwege de corona-maatregelen kunt u de kerk niet persoonlijk bezoeken, maar u bent van harte uitgenodigd om thuis via de Kruiskerkwebsite de vesper mee te maken. 

In de vesper staat psalm 25 centraal, waarin de mens door vijanden belaagd ten onder dreigt te gaan en God luidkeels te hulp roept: ‘Houd mij in leven, wees mijn redding’. De cantate Nach dir, Herr, verlanget mich (BWV 150) van Johann Sebastian Bach past helemaal bij deze noodkreet. Het is misschien wel de allereerste cantate die Bach gemaakt heeft (circa 1707). In een kleine bezetting van zowel koor als orkest – met een prachtig aandeel van de fagot en een heel mooi terzet van solisten – voert het Bach Ensemble Amsterdam de cantate uit. Henk Trommel is organist, ds. Niek Scholten liturg en Paula Rose voorzanger. U bent van harte welkom in de Kruiskerk bij u thuis!

Op 13 februari is er voor de laatste keer een muzikale vesper met een Bachcantate in de Kruiskerk gehouden. In maart, april en mei zijn er geen muzikale vespers geweest, omdat én uitvoerenden én kerkgangers in één en dezelfde ruimte vanwege het te grote aantal mensen niet was toegestaan. Nog steeds mogen er hooguit 30 mensen tegelijkertijd in de kerk zijn. Met het koor, het orkest, een liturg, organist is dat aantal vrijwel bereikt. U bent bij de muzikale vesper van 7 juni dus nog steeds niet welkom helaas, maar gelukkig kunt u vanaf deze zondag thuis de vespers meemaken.

Zondag 7 juni, start 17.00 uur via website www.kruiskerk-amstelveen.nl  Op de homepage staat een link die u, als u deze aanklikt, gelijk verbindt met de Kruiskerk waar u via een videoverbinding rechtstreeks de vesper kunt meevieren. Als u op dat moment niet kunt, kunt u op een later moment alsnog via de website de vesper zien en horen.