Nieuwbouw HWC moet begin 2021 in gebruik worden genomen

AMSTELVEEN – Als alles volgens plan verloopt, kan de nieuwbouw van het Hermann Wesselink College begin 2021 in gebruik worden genomen, Ondanks de coronacrisis ligt de bouw van het nieuwe schoolgebouw op schema. 

De nieuwe school krijgt veel faciliteiten waar de leerlingen naar uit kunnen kijken. Zo is er een theater met een groot podium en is de kantine verdeeld over drie ruimten met onder meer een studielounge. Sinds jaar en dag is theater en muziek een belangrijke pijler binnen het onderwijs op het HWC.

De nieuwe lokalen zijn groter dan normaal, namelijk 64 m2 in plaats van 50 m2. Hierdoor zijn de klassen op verschillende manieren in te zetten en in verschillende opstellingen te gebruiken door leerkrachten. Door de open verdiepingen en grote ramen krijgt de school een open en ruimtelijk effect. Tegelijkertijd zorgt de indeling ervoor dat het een knusse school blijft, die niet te massaal aandoet.

Wethouder Frank Berkhout (onderwijs en jeugd) nam onlangs een kijkje: “Het schiet goed op met de bouw. Ik zie de scholieren al lopen in dit eigentijdse pand en heb er alle vertrouwen in dat ze zich snel thuis voelen. Ook voor leerkrachten moet het fijn zijn om in zulke grote lichte lokalen les te kunnen geven.”