Nu ook vernieuwde halte Zonnestein open bij Amstelveenlijn

 Nadat in maart al halte Kronenburg opende, deed vanochtend vroeg de eerste tram de vernieuwde ondergrondse halte Zonnestein aan. De miljoenen kostende renovatie van de Amstelveenlijn ligt daarmee nog steeds op schema. Eind dit jaar moet de lijn weer helemaal open gaan.

Naast dat de tram weer op de halte kan stoppen, is ook het bovengrondse kruispunt voor al het andere verkeer vandaag weer helemaal open. Eind juli moet de laatste ondergrondse halte van de lijn, halte Sportlaan, klaar zijn. Daarna volgt een fase van testen.

Het GVB verwacht dat de deadline voor de heropening van de lijn eind dit jaar nog steeds gehaald kan worden en dat is ondanks de problemen bij de Spaanse trambouwer CAF. Door de coronacrisis moest daar het werk aan de nieuwe Amsterdamse 15G trams worden stilgelegd en laat dat nu net de trams zijn die op de Amstelveenlijn gaan rijden. Inmiddels is het werk bij CAF wel weer opgestart.

Via onze mediapartner NH/AT5 Foto: Amstelveenlijn