Openstelling Meerkamp verruimd; nog geen recreatiezwemmen

AMSTELVEEN – In zwembad De Meerkamp kunnen vanaf 2 juni weer meer activiteiten en lessen doorgang vinden. Halverwege mei werd al gestart met het banenzwemmen. Voorlopig is het nog niet mogelijk om een recreatieve duik te nmen. 

“Het uitgangspunt blijft het protocol verantwoord zwemmen, dat goedgekeurd is door de brancheorganisatie zwembaden en het ministerie van SZW. Het protocol bestaat uit veiligheidsregels, hygiëneregels, een veilige routing en een telefonische inschrijving vooraf,” zegt Marcel van Vendeloo, manager van De Meerkamp

De verruiming van de openstelling biedt deelnemers aan de populaire aquasporten de mogelijkheid om weer flink aan hun conditie te werken. Er is een maximum aantal deelnemers per groep en er kan nog niet gedoucht worden. Van Vendeloo: “Onze ervaring van de afgelopen weken is dat mensen vooral heel blij zijn dat ze weer kunnen zwemmen. Dat het omkleden en douchen nu even anders gaat, vindt niemand een probleem.”

Zwemverenigingen kunnen hun activiteiten ook weer hervatten, mits zij zich aan het protocol verantwoord zwemmen houden. “We weten dat zwemverenigingen staan te popelen om weer te beginnen. We willen natuurlijk wel dat alles veilig is. We gaan ze daarom begeleiden bij het implementeren van alle regels.”

Er kan nog niet recreatief gezwommen worden. “De 1,5 meter afstand regel en aanvullende regels van de brancheorganisatie en het SZW laten nog geen ruimte voor recreatief zwemmen,” aldus Van Vendeloo.

Op de website van De Meerkamp staan route filmpjes, een rooster van de aquasporten en een uitgebreid overzicht van de veiligheidsregels.