Oudere vrouw beroofd door overvaller met bivakmuts én mondkapje

AMSTELVEEN – Vanochtend werd rond 11 uur een oudere vrouw beroofd van haar persoonlijke bezittingen in de portiek van haar woning aan de Seine in Amstelveen. De vrouw vluchtte snel haar woning in. De dader droeg een grijs pak, een bivakmuts én een mondkapje. 

De man wilde blijkbaar niet het risico nemen om besmet te raken met het coronavirus en nam het zekere voor het onzekere. Of hij maakte zich druk om de gezondheid van zijn slachtoffer. Volgens omstanders gaat het om een 87-jarige vrouw. Zij is naar het politiebureau vervoerd. Er zijn geen wapens gebruikt en de vrouw is niet gewond geraakt.

De politie roept op om uit te kijken naar een blanke man in een grijs pak. De man is weggevlucht richting winkelcentrum Groenhof. Er wordt met meerdere eenheden gezocht in de wijk. Ook een politiehelikopter heeft korte tijd mee gezocht. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.

Heeft u iets gezien? Bel 112.

Foto’s: VTF / Vivian Tusveld