Politie Amstelveen bedankt inwoners Amstelveen voor bijzondere Koningsdag

AMSTELVEEN – Voor de politie van Amstelveen was het een Koningsdag om niet snel te vergeten, aldus het bericht op hun Facebookpagina.Waar zij normaal toezicht houden op de vrijmarkten en tussen het feestgedruis op de Amsterdamseweg staan was het nu een andere wereld. Geen vrijmarkt, geen podium en eigenlijk bijna een ‘gewone’ dag. Desondanks waren de agenten actief en alert op straat en is er opgetreden tegen verstoringen van de openbare orde en overtreding van de noodverordening. 

Een klein overzicht van zaken waarbij de politie in actie is gekomen:
> Op de Amsterdamseweg zijn drie mannen aangehouden die bier verkochten op de openbare weg. Zij zaten te dicht op elkaar en hadden geen vergunning om alcohol te verkopen. De drie mannen waren afkomstig uit Brazilië en zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.
> Onze motorrijders hebben diverse malen proces-verbaal opgemaakt. Onder andere voor het met hoge snelheid negeren van het rode verkeerslicht, rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag.
> Wijkagent Fred Kuiper is gedurende een groot deel van de dag ter plaatse geweest rondom de studentenwoningen op Uilenstede. Hij heeft gerapporteerd dat er geen sprake was van incidenten en dat alles goed verlopen conform de gemaakte afspraken.
> Op de Floris van Alkemadelaan was een straatfeest gaande waarbij ongeveer dertig personen aanwezig waren. Op ons dringende verzoek is dit beëindigd en is alles netjes opgeruimd.
> In het Amsterdamse Bos waren veel mensen die gezamenlijk op kleedjes genoten van muziek en eten en drinken. Hierbij werd vaak niet voldoende afstand gehouden. De collega’s hebben vaak moeten optreden om iedereen te wijzen op hun verantwoordelijkheid en de overtreding van de noodverordening.
> Op de Dorpsstraat werd door een meneer die kennelijk iets teveel alcohol had gedronken vervelende gebaren gemaakt naar onze collega’s. Bij aanspreken wilde hij zijn identiteitsbewijs niet overhandigen en bleef hij tegenwerken. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Collega’s hebben op het bureau geweld moeten gebruiken om de man te kunnen fouilleren en veilig in te sluiten. Hij is later op de avond heengezonden met een aantal bekeuringen op zak.

De Amstelveense politie is erg blij dat het overgrote deel van de Amstelveners zich keurig aan de noodverordening heeft gehouden en dat de agenten niet moesten optreden tegen grote verstoringen of overtredingen. Namens Basisteam Amstelveen: Bedankt!